Céljaink

A Központ célja, funkciói és szervezete


A Központ célja: Kutatásokat és fejlesztéseket végezni a felsőfokú képzés körében Debrecenben és a régióban.

A Központ az alábbi főbb funkciókat tölti be:

 

1. Megkeresi, nyilvántartja és közvetíti azokat a K+F problémákat, amelyek a "bolognai folyamat" kapcsán egyetemünkön, illetve a régióban felmerülnek. E problémákat közvetíti a megfelelő szintű döntés-előkészítő és döntéshozó szerveknek, illetve K+F+I megoldásokat javasol.

 

2. Kutatásokat végez a felsőoktatás aktuális fejlesztési kérdései kapcsán Debrecenben és a régióban. E kutatások megalapozzák az intézményi, illetve regionális szintű döntéseket (pl. területi rekrutáció, együttműködés a gazdasági környezettel, hallgatói és oktatói véleményezések stb.).

 

3. Fejlesztési szolgáltatásokat vállal elsősorban azok számára, akik a reformfolyamatban részt vesznek (ilyen aktuális szolgáltatás lehet pl. a habilitációra készülők technikai felkészítése, kurzusok szervezése a régióban dolgozó felsőoktatási középvezetőknek stb.).

 

4. Tudományos kutatási és fejlesztési és innovációs pályázatokon vesz részt, hogy a felsőoktatás fejlesztésére vonatkozó alapkutatásokat végezhessen.

 

5. Részt vállal a mester- és doktori képzésben. 

 

6. Mindezek a feladatok a határmenti régiókra is kiterjednek.

 

A Központ szervezete

A Központ szervezetileg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar egysége, pénzügyileg pedig a Tudományegyetemi Karokhoz tartozik.

Elérhetőség

CHERD-Hungary Debreceni Egyetem

H-4032 Debrecen, Egyetem tér 1.II/202.

Tel/Fax: +3652512900/22660

 

A kutatóközpont e-mail címe megváltozott:

cherdhungary@gmail.com

 

Titkárok:

Dusa Ágnes

agnesdusa@gmail.com

Márkus Zsuzsanna 

zsu.markus@gmail.com

 

Térkép
Oldalainkat 23 vendég böngészi
Megosztás