Bemutatkozás

A Központ célja és funkciói

A Központ célja: tudományos kutatásokat és fejlesztéseket végezni a felsőfokú képzés körében

A Központ az alábbi főbb funkciókat tölti be:

  1. Kutatásokat végez a felsőoktatás aktuális fejlesztési kérdései kapcsán. E kutatások megalapozzák az intézményi, illetve regionális szintű döntéseket (például területi rekrutáció, együttműködés a gazdasági környezettel, hallgatói és oktatói véleményezések stb.).
  2. Tudományos kutatási és fejlesztési és innovációs pályázatokon vesz részt, hogy a felsőoktatás fejlesztésére vonatkozó alapkutatásokat végezhessen.
  3. Részt vállal a mester- és doktori képzésben gyakorlati helyet biztosítva a leendő oktatási szakembereknek.
  4. Megkeresi, nyilvántartja és közvetíti azokat a K+F problémákat, amelyek a felsőoktatási átalakulások kapcsán felmerülnek. E problémákat közvetíti a megfelelő szintű döntés-előkészítő és döntéshozó szerveknek, illetve K+F+I megoldásokat javasol.
  5. Fejlesztési szolgáltatásokat vállal elsősorban azok számára, akik a reformfolyamatban részt vesznek (ilyen aktuális szolgáltatás lehet pl. a habilitációra készülők technikai felkészítése, kurzusok szervezése a régióban dolgozó felsőoktatási középvezetőknek stb.).
  6. Mindezeket a feladatok nemzetközi összehasonlítások perspektívájából szemléli és elemzi.

 

Köteteinkről megjelent ismertetők, recenziók

 

Frissítés dátuma: 2020.03.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.