Okosak és kreatívak

2016, december 8 - 10:21
A Kossuth Gyakorló három diákjának munkáiból nyílt kiállítás a gimnázium mini galériájában. A Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában rendszeresen bemutatkozási lehetőséget kapnak a tehetséges tanulók.

Berencsi Fruzsina, Horváth Adél és Eperjesi Mariann – orvosnak és mérnöknek készülnek, de tehetségük miatt akár a művészi pályán is elindulhatnak. Festményeikből, rajzaikból, fotóikból és verseikből láthatnak válogatást azok, akik ellátogatnak a Csengő utcai gimnáziumba.

- Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezek a diákok ilyen módon fogalmazzák meg megfigyeléseiket, tapasztalataikat, érzéseiket, és még nagyobb ahhoz, hogy másoknak is megmutassák azokat. Büszkeség számomra, hogy ebben az intézményben minden évben létre tudunk hozni egy ilyen időszaki kiállítást, és szeretnénk a jövőben egy folyamatosan bővülő állandó gyűjteményt összeállítani ezekből a művekből – hangsúlyozta Futóné Monori Edit intézményvezető a tárlat megnyitóján.  

A különleges alkotásokról a Kossuth Gyakorló három tehetséges diákja és rajztanáruk, Subicz István grafikusművész nyilatkozott.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.