Jól oldották meg a feladatot

2021, május 19 - 09:00
Harmadik helyen végzett a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata az online rendezett I. Ács Antal Esettanulmány Megoldó Versenyen, amelyet a DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete szervezett.

A debreceni intézet egykori professzoráról elnevezett rendezvényen hat hazai és egy kolozsvári egyetem alakulata mérte össze tudását. A négytagú csapatoknak egy, a debreceni Határ úti ipari parkban működő német járműalkatrészgyár bővítési tervével kapcsolatos vezetés- és szervezetfejlesztési feladatokat kellett tíz óra alatt megoldani – ismertette Dajnoki Krisztina, a szervező Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.

Elmondta: a résztvevők igyekeztek kreatív, újszerű és hatékony megoldásokkal előrukkolni. Az esetmegoldást interaktív gyárlátogatás és a szervezet vezetőjével történt virtuális találkozó segítette, mellyel a hatékony kérdezés technikáját is tudták gyakorolni a résztvevők. A kész tanulmányokat a szakmai zsűri előtt maximum 15 percig tartó vezetői összefoglaló keretében mutatták be, majd villámkérdésekre válaszoltak.

- Örülök annak, hogy a karon ma már több esettanulmány megoldó versenyt is tartanak – hangsúlyozta Pető Károly, a DE Gazdaságtudományi Kar dékánja a versenyt megnyitó beszédében.

– A hallgatóknak ez egy komoly lehetőség arra, hogy amit eddig elméletben tanultak, azt most a gyakorlatban is kipróbálják – fogalmazott.

A DE GTK alapszakos hallgatóiból álló, DEConomy Consultancy nevű, Boros Tamás, Fedor Anett, Posta Máté, Szilágyi Adrienn összeállítású csapata végül a harmadik helyezést szerezte meg.


Dajnoki Krisztina hozzátette: az esettanulmány megoldó verseny rendezésének ötlete nyolc éve fogalmazódott meg bennük, miután egyre több hazai felsőoktatási intézmény rendezett hasonló versenyeket, és a hallgatók rendszeresen részt vettek ezeken. Reményeik szerint a járvány elmúltát követően jövőre már személyes részvétel mellett tartják majd meg a második ilyen megmérettetést.


Sajtóiroda - OCs


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.