Háromból három

2021, június 3 - 08:41
A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának diákjai három országos versenyen értek el első helyezést. A gimnázium tanulói egy gazdasági, irodalmi, valamint egy néprajzi vetélkedőn is a legjobbnak bizonyultak.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának tanulói minden évben aktív résztvevői az országos diákversenyeknek. A május végén kihirdetett eredmények alapján az idei tanévben kiemelkedően szerepeltek a megmérettetéseken. A Lakiteleki Népfőiskola kezdeményezte és a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet támogatta hungarikumismereti vetélkedőn nem először indultak a DE közintézményének diákjai. A több fordulós, országos verseny döntőjében a csapatok feladata egy hungarikum bemutatása volt, valamint ajánlást kellett készíteniük egy új érték felvételére az értéktárba.

- A gimnáziumunk tanulóinak prezentációja a Hortobágyról szólt, valamint Hajós Alfréd életművét ajánlották a nemzeti értékek közé. Nagy hatással volt rájuk, hogy „nem csak” olimpiai bajnok úszó, hanem a nemzeti válogatottban szereplő futballista és emellett az Arany Bikát tervező mérnök is volt – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Kormos Attila, a csapat felkészítő tanára. A csapat tagjai: Pető Boróka, Kótai Kitti, Tovtin Anasztázia, Kormos Attila.

A Kossuth Gyakorló diákjai nyerték a Privátbankár.hu Kft. és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány által támogatott Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű országos diákversenyt is. A megmérettetésre mintegy 840 diák jelentkezett. Az országos döntőben két fordulót követően 20 csapat közül bizonyult a legjobbnak az Adóászok elnevezésű csapat.

- A fináléban egyebek mellett a passzív jövedelemmel, a személyi jövedelemadóval, annak felhasználásával, a koronavírus-járvány lakáspiacra, befektetésekre gyakorolt hatásaival, valamint a biztosításokkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldanunk. Az iskolában elsősorban földrajz és történelem órán foglalkozunk gazdasági témákkal, azonban valamennyien ezen a területen képzeljük el a jövőnket. A felkészülés alatt és a versenyen olyan szakmai ismeretekre tettünk szert, amelyeket hosszútávon is tudunk kamatoztatni – fogalmaztak a csapat tagjai: Nagy Léna Vanda, Nagy Szonja, Nagy Kamilla Réka, Tóth Péter Marcell. 

Molnár Boróka
a Szegedi Tudományegyetem és gyakorló intézményének irodalmi versenyén érdemelte ki az első helyet. A dráma poétikai háromfordulós megmérettetésen a diákok egy pályaművet készítettek, amelyet egy szakmai bizottság előtt védtek meg. A zsűri elnöke Szilasi László író volt. A Kossuth Gyakorló diákjának – aki szépírónak készül – felkészülését Szakály Árpád segítette. 

Sajtóiroda - ÉE


 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.