Elismerést kapott a Balásházy

2016, október 6 - 12:07
Akkreditált Kiváló Tehetségpont lett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiuma. A kitüntető címet három évig használhatja a pallagi intézmény.

A Balásházy 2010-től már regisztrált Tehetségpontként működött, az itt szerzett tapasztalatok és eredmények alapján adta be a kiváló Tehetségpont címre vonatkozó akkreditációs kérelmét tavasszal. Az eljárásban az iskolában folyó tehetséggondozó programot vizsgálta és értékelte a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által felkért szakmai bizottság a tanulók beválogatásától kezdve, a gondozó programokon és a hatásvizsgálaton keresztül.

A Balásházy diákjai számtalan kutatómunka közül választhatnak és különböző vizsgákra, versenyekre, konferenciákra felkészítő programokban vehetnek részt földrajzból, irodalomból, angolból, szakmai tantárgyakból és a különböző művészeti ágakból (ének, tánc). A tehetséges sportolók pedig a futsal Diákolimpiára edzhetnek kiemelkedő szakmai támogatással.  

Emellett számos tematikus rendezvény szervezésével ad lehetőséget az iskola a fiatalok tehetségének kibontakozására: Környezetvédelmi Konferencia és ÖKO nap, Wass Albert vers- és prózamondó verseny, szakmai hét a Debreceni Egyetem oktatóinak részvételével, szakmai fórum „Pallagról indultam” címmel, sportszakmai program a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet oktatóinak közreműködésével.

A Balásházy tehetséggondozó munkáját a kiváló pedagógusok és az egyetem neves szakemberei mellett olyan szervezetek és intézmények segítik, mint a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA), a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC), a gróf Wass Albert Társaság és a Cambridge Nyelviskola.

Sajtóiroda-TB


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.