Köszöntő

Üdvözöljük honlapunkon!

A Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központja (CHERD) alapkutatásokat és alkalmazott kutatásokat folytat a felsőfokú képzés körében elsősorban Magyarország, Románia és Ukrajna határmenti régióiban. Célunk, hogy olyan kutatásokat végezzünk, valamint olyan aktuális fejlesztési kérdéseket tárgyaljunk, melyek megalapozzák az intézmény, illetve a regionális szintű döntéseket.

A központ egy olyan tudományos műhelyt biztosít kutatói számára, ahol inspiráló szakmai környezetben nyílik lehetőség új kutatási irányok megfogalmazására, az adatok összegyűjtésére és elemzések közös értelmezése hazai és nemzetközi szinten. Kutatási eredményeinket nemzetközi és hazai folyóiratokban és konferenciákon mutatjuk be, valamint könyvsorozatainkban.

Központunk továbbá fejlesztési szolgáltatásokat vállal elsősorban azok számára, akik az oktatásügy reformfolyamataiban részt vesznek (ilyen aktuális szolgáltatás lehet például a felsőoktatási intézmények eredményességének értékelése, oktatói-kutatói feladatokra való felkészítés stb.).

Nemzetközi partnereinkkel való sikeres együttműködés eredményeként számos nemzetközi kutatási, fejlesztési és innovációs pályázaton is részt veszünk.

Kellemes és hasznos böngészést kívánok!

Prof. Dr. Pusztai Gabriella

a kutatóközpont vezetője

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 26. 20:10